Дванадесетото издание на Националния събор на овцевъдите в България ще се проведе от 24-ти до 26-ти май, съобщават организаторите. Мястото отново е край Петропавловския манастир, община Лясковец.

Посетителите ще видят специализирани браншови изложения на над 1000 чистопородни животни – овце, кози, лами,кучета, коне и магарета; селскостопанска техника, оборудване, фуражи, специализирана литература и медикаменти за животновъдството; фермерски състезания и демонстрации; както и задължителните качествени продукти от овче и козе мляко и месо, био пазар и еко храни.

В програмата на трите съборни дни са включени занаяти и арт работилници, етно възстановка „ЧифликЪт“; старовремска кухня и демонстрации в шоуто „В търсене на изгубения вкус“, нестинари; Национален фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“; кукери и гайдари; хоротеки край манастира и вечерни концерти и народни веселби.

Дванадесети Национален събор на овцевъдите в България се организира от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА), с подкрепата на Министерството на земеделието и храните на Република България и съдействието на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.

http://radiovelikotarnovo.com