От 1 май 2020г., при специален онлайн режим, в следствие на предприетите извънредни мерки срещу коронавирус пандемията, Центърът за професионално обучение към Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) ще поднови провеждането на курсове по „Хуманно отношение при отглеждане на селскостопански животните“.

Важно е да се отбележи, че обучението е задължително за всички земеделски производители, собствениците на ферми, отглеждащи всякакви селскостопански животни и че при всички кръстосани проверки на място се изисква удостоверение за завършен такъв курс.

Първият такъв курс на НОКА се състоя на 29 февруари в седалището на центъра във Велико Търново. Учебното заведение получи своя лиценз още през лятото на миналата година. От него могат да се възползват както опитни фермери, така и хора, които тепърва искат да се занимават със земеделие или са отскоро в сектора и искат да научат повече.

Курсовете се провеждат на преференциални цени, за да могат повече фермери да имат възможност да покрият нормативните изисквания. Редовната цена е 100,00 лв., а преференциалната за фермери, членове на НОКА – 50,00 лв.

Повече за курсовете може да научите от Facebook страницата на центъра, a oнлайн формуляр за включване в курса по хуманно отношение може да откриете тук.