Предстоящото девето издание на Национален събор на овцевъдите в България се отлага за по-късен етап през годината, заради глобалната криза с разпространението на вируса COVID-19.

Съборът е едно от най-масовите ежегодни събития в страната, в организацията на което са ангажирани и участват браншови структури и организации, стотици фермери, производители на био храни, селскостопанска техника и оборудване, занаятчии, фолклорни изпълнители, самодейци и привлича стотици хиляди посетители от цялата страна.

Национален събор на овцевъдите в България, Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА), Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България (НАРМОБ) и общините Лясковец, Велико Търново и Горна Оряховица, ясно осъзнаваме заплахата, която коронавируса представлява за здравето и живота на хората. Отнасяме се изключително отговорно към ситуацията и смятаме, че е невъзможно да се осигурят спокойни и максимално добри условия за участие и провеждане на събора на предварително обявените дати от 8 до 10 май 2020 г.

Деветият Национален събор на овцевъдите ще се проведе, според възможностите и обстановката, в друг период от годината.

Ние, организаторите, апелираме към опазване на личното и обществено здраве!

#ОтговорниКъмОбществото

За актуална информация за събитието пред 2020г. следете тук: Поминък, Традиции и Фолклор на НСОБ 2020