Потреблението на агнешко месо с всяка година се увеличава. Вносът на агнешко за Великден и Гергьовден е между 5 и 7%. Основно от Северна Македония, коментира председателят на Националната асоциация на овцевъдите в България Симеон Караколев.

България от износител се превърна във вносител на агнешко месо. България е единствената държава от всички съседни, в която не се консумира целогодишно агнешко или овче месо. Когато няма търсене и консумация, производството е фокусирано само в дните от април до май, допълни той.

Националният събор на овцевъдите ще се състои за 12-и път край Петропавловския манастир. В дните от 24 до 26 май атрактивното пролетно събитие ще събере на едно място представителите на бранша, почитателите на народния бит и творчество, любителите на здравословните фермерски храни и на старовремските кулинарни традиции.

Цялото интервю можете да видите тук:

https://bnt.bg/news/simeon-karakolev-potreblenieto-na-agneshko-meso-s-vsyaka-godina-se-uvelichava-v367343-328841news.html